Chicken Biryani Recipe | Easy chicken biryani recipe Bangladeshi by Tuntuni Ranna Ghor| চিকেন বিরিয়ানি
Chicken Biryani Recipe | Easy chicken biryani recipe Bangladeshi by Tuntuni Ranna Ghor| চিকেন বিরিয়ানি
Language Type: English & Bengali (ভাষা - ইংলিশ এবং বাংলা)
Author: Tuntuni Ranna Ghor
Recipe type: Chicken Biryani
Ingredients for chicken marinade:
Chicken: 800 gm
Sour yogurt: 2 tbsp
Salt: 1 tbsp
Garam masala paste: ½ tsp
Chili powder: 3/2 tbsp
Ginger paste: 1 tsp
Garlic paste: 1 tsp
Jaiphal or nutmeg: ½ piece
Jaitree or mace: 1 pinch
Ingredients for chicken curry:
Vegetable oil: 1/3 cup
Onion Slices: 1 cup
Tomato: 1
Salt: 1 pinch
Chicken marinade mixture
Tasting salt: 1 pinch
White peppers powder: ½ tsp
Ingredients For rice
Chini Gura Pulao Rice: 750 gms
Boil Water: 1500 ml
Salt: 1 tbsp
Ghee: 1/3 cup
Bay leaf: 2 pieces
Green cardamom: 3 pieces
Cinnamon: 2 pieces
Onion Slices: 1/3 cup
Ginger paste: 1 tsp
Garlic paste: 1 tsp
Liquid milk: 1 cup
Green Chili: 5 pieces
Ingredients for Biryani:
Green peas: 1/3 cup
Green Chili: 5 pieces
Rose water: 1 tsp
Food orange color: As you like
Method no-1 > make chicken marinade:
Marinate the chicken by adding yogurt, salt, ginger-garlic and garam masala paste, red chili powder, Jaiphal ½ piece powder and mix it nicely and mad marinade 1 hour.
Method no-2 > Make chicken curry:
In a pan heat oil then add onion, tomato and salt and cook until the onion turns golden brown. Add the marinated chicken into the pan and mix well, then add water. - Cover it with a lid and cook on medium flame till it’s done.
Method no-3 > Make chicken biryani:
In a pan add ghee once it heats up add bay leaf, cardamom, cinnamon and onion and cook until the onion turns golden brown. Add ginger-garlic paste cook few minutes than add liquid milk and cover it, cook over low flame. Add the washed and soaked pulao rice and fry 5 minutes. Add boiling water and let it cook on medium flame. When it's 3/4th cooked drain the rice adds chicken curry into the rice and mix well. cover with lid on it and cook it on low flame for 10 minutes. Add green peas, green chili, rose water and food color or saffron color and again cover with lid and cook low flame for 5 minutes. Chicken Biryani is ready to be served.
🔴More Delicious Recipes Playlist:
উপাদান: -
চিকেন মেরিনেডের উপকরণ:
চিকেন: ৮০০ গ্রাম
টক দই: ২ টেবিল চামচ
লবণ: ১ টেবিল চামচ
গরম মসলা পেস্ট: ১/২ চামচ
লাল মরিচ গুঁড়া: ৩/২ টেবিল চামচ
আদা পেস্ট: ১ চা চামচ
রসুনের পেস্ট: ১ চা চামচ
জায়ফল: ১/২ টুকরা
চিকেন কারির জন্য উপকরণ:
তেল: ১/২ কাপ
পেঁয়াজ কুঁচি: ১ কাপ
টমেটো: ১ টা
লবণ: ১ চিমটি
চিকেন মেরিনেড মিশ্রণ
টেস্টিং লবণ: ১ চিমটি
সাদা গোল মরিচ গুঁড়া: ১/২ চামচ
পোলাও তৈরির জন্য উপকরণ
চিনি গুড়া পলাও চাল: ৭৫০ গ্রাম
পানি উত্তোলন: ১৫০০ মিলিগ্রাম
লবণ: ১ টেবিল চামচ
ঘি: ১/৩ কাপ
তেজ পাতা: ২ টা
এলাচ: ৩ টুকরা
দারুচিনি: ২ টুকরা
পেঁয়াজ কুঁচি: ১/৩ কাপ
আদা পেস্ট: ১ চা চামচ
রসুনের পেস্ট: ১ টেবিল চামচ
তরল দুধ: ১ কাপ
কাঁচা মরিচ: ৫ টুকরা
বিরিয়ানি জন্য উপকরণ:
মটর: ১/৩ কাপ
কাঁচা মরিচ: ৫ টুকরা
গোলাপজল: ১ টেবিল চামচ
খাদ্যের কমলা রং: আপনার পছন্দমতো
পদ্ধতি:
💖Please Like, Share, Comments, Subscribe &
Press the Bell Icon for delicious recipes Every Wednesday.
🔴YouTube Official Page→ https://www.youtube.com/c/TuntuniRannaGhor?sub_confirmation=1
🔵Facebook Official Page→
https://www.facebook.com/tuntunirannaghor.tk
🔵Facebook Group→ https://www.facebook.com/groups/tuntunirannaghor
🔴Pinterest→ https://www.pinterest.com/tuntunirannaghor
🔴Instagram→
https://www.instagram.com/tuntunirannaghor
🌐Blog→
https://tuntunirannaghor.blogspot.com
🌐Website→ www.tuntunirannaghor.tk
📲Twitter Official Tweet→
https://twitter.com/tuntunirannagor
👍G+ Community→ https://goo.gl/qko5Z8
🌐LinkedIn→
https://www.linkedin.com/in/tamanna-parvin-9a0502141
🔴Download Recipes→
https://www.slideshare.net/TamannaParvin1
Comments
Post a Comment
Thanks for visit and comments.